11e Schaaktennistoernooi (14 juli 2019)

Op zondag 14 juli wordt alweer het 11e schaaktennistoernooi gehouden.

Aanvang: 10:30 (koffie met gebak)

Start: 11:00

Einde: rond 16:00.

Opgeven bij de toernooicommissie:

Han Kemperink

Arno Schlosser

10e Schaaktennis toernooi (23 juli 2017)

Het was weer een prachtig toernooi!

Han had weer een ingenieus wedstrijdschema bedacht. Het was voor de gemiddelde deelnemer natuurlijk weer niet te volgen, maar gelukkig werd het reglement vastgelegd op video! Nabestellingen bij Sander.

Het toernooi begon uiteraard weer traditie getrouw met koffie en taart!

In dit jubileumjaar werden de tennisdubbels naar sterkte wisselend ingedeeld. Winst met twee games verschil leverde 4 punten op, winst met 1 game werd 3-1. Gelijkspel 2-2.

Met schaken werden rapidpartijen van 7 minuten + 2 seconden gespeeld. Winst leverde 2 punten op. Remise een punt. Verlies werd beloond met 0 punten en een schouderklop.

Na twee ronden tennis viel het park in het sompige water. Door de hevige plensbuien kon er alleen nog worden gezwommen. Schakers zijn echter creatief. Na de doelmatige dweilpauze kon er weer verder worden getennist. En slimme Hidde wist op een baanbrekende manier de baansproeiers te manipuleren.

Het schaak -en loopwerk stimuleerde zodanig de eetlust, dat de tosties spoedig volledig waren uitverkocht. De bardame was reeds naar huis gestuurd. Ze had immers wel wat beters te doen dan tosties bakken...en schakers voorzien van bier en nootjes...daar had ze deze rustige bardienst niet voor genomen. Weg zondagse rust.

Ondanks bovengenoemde ingenieuze mathematische toernooi opzet kon niet worden verholpen dat Sander weer won. Zelfs na de verplichte dweilpauze kwam de eindstand voor Sander niet meer in gevaar. Niemand protesteerde, ook Greg niet, want hij was al naar huis. Dweilen met de kraan open is niets voor Greg.

Sander proficiat!

Eindstand: 1. Sander, gevolgd door de rest (Robert, Hidde, Greg, Piet, Wouter, Gerard, Han, Arno)

Sportieve groeten,

Toernooicommissie

Han en Arno